Konijn

Prijzen


Consult alvorens de aanschaf van de konijnen over huisvesting, verzorging...: € 40 per uur


Gedragsconsult:

Eerste consult: € 70 voor een consult van ongeveer anderhalf uur, inclusief stappenplan en opvolging via mail of telefoon.

Extra opvolgingsconsult: € 40 per uur


Km-vergoeding: € 0,45 per km

Mogelijke parkeerkosten worden in rekening gebracht.

Like Pelsjes & Pootjes op Facebook:

Konijnengedrag

Een klein zwart konijntje was mijn eerste huisdier als kind. Ondertussen weet ik dat ik konijnen best niet alleen kan huisvesten, maar per koppel. Maar ook ik heb moeten leren uit mijn fouten. Toen ik gedurende een periode geen konijnen had, ben ik mij wel beginnen verdiepen in hoe ik konijnen op een andere manier kan houden. Ik heb bij de Martin Gaus Academie in Nederland de opleiding konijnendeskundige gevolgd en studeerde af als eerste konijnendeskundige in België.


Naast katten en honden zijn konijnen ondertussen de populairste huisdieren. Maar ze worden jammer genoeg nog zo vaak mis begrepen!


Veel konijnen leven nog steeds in de populaire standaard konijnenhokken, hierin kunnen ze jammer genoeg niet hun natuurlijke gedragingen uitoefenen. Dat is vaak de reden dat ze probleemgedrag ontwikkelen. Ik wil samen met jullie het welzijn van konijnen verbeteren en dat doen we door de juiste huisvesting en levensomstandigheden te creëren voor onze konijnen. Ik kan jullie hier bij helpen! Heb je interesse in de aanschaf van een konijn (of nog liever twee), bespreek dan op voorhand samen met mij wat konijnen nodig hebben en hoe je praktisch alles kan voorzien. 


Een andere veel gemaakte fout is dat konijnen geen solitaire dieren zijn, maar groepsdieren. Je doet ze dus een groot plezier door ze per koppel te houden. Liefst een gecastreerde rammelaar met een (gecastreerde) voedster. Dan heb je het minste kans op onenigheid. Heb je maar één konijn of is er een probleem tussen jou konijnen, dan kan ik je helpen bij de koppeling. De Belgische konijnenasielen zitten momenteel overvol, dus bij hen kan je ook altijd langsgaan voor een partner voor je konijn. Ze helpen je normaal ook met de koppeling.


Loop je ondanks alles toch tegen problemen aan, dan kan ik naar je toekomen en zoeken we samen naar een oplossing. Een huisbezoek bespaart je konijnen de stress van de verplaatsing.

Pelsjes & Pootjes - Kempenlaan 13 - 2290 Vorselaar - 0473-83 48 75 - info@pelsjesenpootjes.be