Konijn

Like Pelsjes & Pootjes op Facebook:

Konijn trimmen

Mijn opleiding tot professioneel konijnentrimmer heb ik gevolgd bij Rabbits Company in Nederland. Ik ben de eerste Belgische trimster die deze opleiding heeft afgerond.  In België is er tot op heden nog geen opleiding waar je konijnentrimmen kan volgen.


Ik werk diervriendelijk en vachtsparend. Konijnen zijn prooidieren, daarom plan ik de konijnen niet in op momenten dat er katten of honden aanwezig zijn. Van de geur van een roofdier zullen ze panikeren en die stress wil ik vermijden. Dit betekent wel dat ik konijnen inplan aan het begin van mijn werkdag of op de dagen dat ik geen honden en katten trim. Dit is ook de reden dat ik voor konijnen wel op huisbezoek wil komen. Dat bespaart hen de stress van de verplaatsing.


Tijdens het trimmen stel ik het welzijn van uw konijn voorop. Ik probeer er alles aan te doen om de ervaring zo aangenaam mogelijk te houden zodat uw konijn zo min mogelijk stress ervaart. Als u twee konijnen heeft en er moet maar één getrimd worden, dan raad ik aan om ook het andere konijn mee te brengen. Konijnen kunnen erg veel steun hebben aan elkaar en op die manier hebben ze bij het thuiskomen dezelfde geur en dat gaan ze als minder stresserend ervaren.


Omdat het belangrijk is dat konijnen na het trimmen weer zo snel mogelijk gaan eten, raad ik aan om in het transportbakje voldoende hooi te leggen zodat ze al op iets kunnen knabbelen op de terugrit.


Bij iedere trimbeurt bekijk ik de vachtconditie, de ogen en de oren en knip ik indien nodig de nagels.


Een gewone trimbehandeling duurt meestal één tot anderhalf uur.Prijzen


In het salon:

Onderhoudsbehandeling kortharig konijn: € 25

Onderhoudsbehandeling langharig konijn: € 40

Ernstig vervilt konijn: € 60

Enkel nagels knippen: € 10


Aan huis:

Onderhoudsbehandeling kortharig konijn: € 35

Onderhoudsbehandeling langharig konijn: € 50

Ernstig vervilt konijn: € 70


Km-vergoeding: € 0,45 per km

Mogelijke parkeerkosten worden in rekening gebracht.

Pelsjes & Pootjes - Kempenlaan 13 - 2290 Vorselaar - 0473-83 48 75 - info@pelsjesenpootjes.be